Recreatief bootje ‘T SLOEPJE

Wil je eens in een minder doorsnee bootje varen dan is ‘t Sloepje de juiste keuze. Dit bootje heeft een polyester onderstel met een houten bovengedeelte. Verder valt meteen de ruimte op. Op deze boot kunnen makkelijk 6 tot 8 personen vertoeven.
Voor in de boot is het heerlijk genieten in de buitenlucht. Lekker met z’n tweeën luieren op het meegegeven matrasje. In het midden van de boot zijn aan beide kanten bankjes met onder de kussens veel bergruimte. Rechts achter op de boot is het stuurgedeelte met een stoeltje vast op het achterbankje en links van de kapitein is nog een zitplaats.
De sloep wordt voortgestuwd door een 9,9 pk 4 takt Yamaha motor. Deze geeft de sloep een maximale snelheid van 15 km per uur waardoor een vaarbewijs niet nodig is.

De boot ligt in een woonwijk in Zeewolde. Vanuit hier heeft u twee mogelijkheden om op avontuur te gaan. De nieuwe sluis van Zeewolde ligt op 1 kilometer varen. Gaat u de sluis in dan stijgt u ruim 5 meter. Na het openen van de sluisdeuren vaart u zo het Wolderwijd op. U passeert bij het uitvaren het Tulpeneiland. Dat ligt aan de rechterkant. Hier kunt u uiteraard een kijkje nemen. Iets verderop kunt u rechtsaf gaan richting het centrum van Zeewolde of richting eiland de Zegge wat erg geschikte is voor jonge kinderen. Vaart u even door dan vindt u de RCN camping. Of misschien oversteken naar strand Horst. Allemaal mogelijk.
Ook kunt u na het verlaten van de sluis kiezen om schuin naar links te varen voor het gezellige Harderwijk. Dat is ongeveer 35 minuten varen. Of één van de vele eilandjes rond Harderwijk. Hier vaart u dus op open water dus goed insmeren als de zon er is.
Houdt u meer van wat rustiger vaarwater met meer schaduw dan is de polderroute meer iets voor u. Vanuit het vertrekpunt vaart u dan de woonwijk uit om vervolgens onder de Spiekweg rechtsaf te slaan om langs camping de Parel voor een rustiger vaargedeelte te gaan. Langs deze route is het mogelijk om de boot ook langs de kant aan te leggen om bijvoorbeeld te gaan picknicken.

Motor: 9,9 PK buitenboordmotor
Maximale snelheid: 15 km/uur
Aantal personen: 6 tot 8

PRIJZEN

Huursom
Per uur: € 25,00 (minimale huurperiode 3 uur) excl. benzine
Per dag: € 150,00 (10.00 – 20.00 uur) excl. benzine
Benzine: € 5,00 per gevaren uur
De betaling van de huursom vindt plaats op de dag van de sleuteloverdracht. U dient bij de sleuteloverdracht een kopie van uw paspoort in te leveren en eveneens zorg te dragen voor de betaling van de borgsom.

Inclusief

  • Vaarkaart van de omgeving
  • Reddingsvesten (op verzoek)
  • opstap bij coop Zeewolde